Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet hut eller vet mer. [godhet följer med åren, liksom ödmjukhet]


Om träsmak


Egentligen smakar Whisky mest trä, eftersom all smak
kommer från Ek, trät (eller snarare tunnorna av Ek) man
gör tunnorna av, uti vilket detsamma lagras, minst ett
decennium om det ska räknas som anständigt alls

så ju träigare desto bättre

(förvisso gör portvinet som däri tidigare lagrats sitt till)
[om det nu var just Portvin alls, eller vad det nu var]


Smakar det inte så smakar det således varken
bra eller trä. Lika torrt som sant. Minst.






Fri vers av Gawain
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-14 22:50



Bookmark and Share


  KrutOla
I vårt västra broderland medför man gärna en flaska whisky av just det märke som nämndes nedan utifall att vissa ädlare kroppsdelar skulle råka i förfrysning... Det står ju på etiketten:

"Ballan tine"

(Kunde helt enkelt inte låta bli att skriva denna kommentar, sorry)
2011-10-15

  Gawain
Sprit kan som det mesta annat vara den enes död medan den kan verka som den andres heliga balsam på kropp och själ. För att kunna handskas med eldvatten krävs en viss begåvning, eller karaktär om man så vill. Alla har den inte, andra njuter av den.

För de som far illa av sin egen eller andras avsaknad av densamma finns inte mycket annat att göra än säga -måste låt bli. Vi som kan njuter och njutningen är och förblir en personlig upplevelse. Varken mer eller mindre.

Själv har jag alltid brandförkläde, handskar och säkerhetsskägg väl odlat inför varje sammandrabbning med det eldfängda vattnets vilda ande. Allt annat vore oansvarigt.
2011-10-14

  lodjuret/seglare VIP
Jag hade en gång en vän till en vän som var alkoholist. Han var allt en riktig träskalle. Men det konstiga med honom var att när han fått sig en eller annan sup, till slut förstås hela flaskan, så var han 'pratbar' och då berättade han den ena knasiga eller vilda historien efter den andra. Till vardags var han visserligen bra på att arbeta, för han jobbade på televerket så jag döpte honom förstås genast till 'Telefon-Jack' eftersom han råkade heta just Jack. Men till vardags var han alltså världens tråkmåns och sade han någonsin något så var det bara en massa snack om jobbet. Han drack visst rena rävgiftet, åtminstone om man får tro min vän alkoholisten Sven. Ballantine heter den sorten tror jag, men om det är värt namnet vet jag förstås inte.
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain