Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motivets kraft då det hamnar rätt

En tavla som hänger över soffan, symboliserar lugnet. Kvällssolen möter horisonten, lyser upp bergen långt från ön där hyddan är skapad. Några träd och grässtrån vittnar om en tid då fiskarna satte upp trålarna längs stranden.

Har aldrig sett vad ekan innehållen förrän idag. Tror det är en massa fisk, eller kol. Ja, men en spade är placerad överst.
För mig betyder denna tavla väntan på något, eller avslut, för att möta nya äventyr dagen efter.

Lustigt vad ett motiv lockar fram fantasin, då den hamnar rätt. Upptäckte då jag möblerat om att vissa tavlor satt helt fel. Bytte plats, och vips blev rummet ett annat. Idag kan jag njuta av stora rummet, vara stolt och våga visa upp.

Gamla saker bär själen med sig, just därför har jag svårt att köpa nya ting.

Har delat in sovrummet i sektioner, varav bokhyllan jag klätt med ljusblått lakan. Lite lim och vips förvandlades den vita till en färgsprakande lockande möbel, där min dotters ting sattes medvetet.

Köket håller också på att ta form, låter det växa in, så min känsla för mitt hem infinner sig.



Länge sen jag såg mitt hem, länge sen tankarna vågade spinna.
Längtan ut ur kroppens fängelse tvingar fram kreativa lösningar, då själen blommar om igen.




Fri vers av Filosofen2
Läst 163 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-13 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2