Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rovdjurets fångst

Tänk om jag bara fick leva livet en enda dag. Inte behöva oroa mig för hur sjukdomen skulle slå nästa gång skovet kommer, tänk om pratet aldrig påverkades, då hade jag sluppit tappa orden och kämpa för känseln, som tappas allt för ofta.

Tänk om jag slapp alla de där problemen, som ger mitt liv ett oliv, eller hur jag nu kan säga. Svårt att förklara för människor varför man tappar tron på sjukvården, då andra hade åkt in, låter jag bli. Det är inte för jag längtar efter att dö, utan för jag vet någon hjälp finns inte. Bara sitta 12 timmar i väntrum, sen ligga på en slaf och vänta ytterliggare på en dr...

Sen tabletter och hem.....

.................................................................................................................................


Många som lever med smärta utan slut vittnar om det samma.... Tyvärr går det inte bort, blir svårare att hantera, då tabletterna jag har inte ger vad de borde. Nästa steg blir kortison, sen cellgifter..... Inga löften om överlevnad, bara plågor.... Perioder får jag vara frisk, men nu varför just nu???

Tårar faller, drömmarna krasas åter sönder.
Frånvaro bidrar till misslyckade prov.
De vet, det vet om mitt tillstånd, de är tysta... Hatar tystnaden och den där förbannade förtvivlan hos de som nu styr mitt öde!

Så fort jag går hemma, släpare benen efter mig dag ut och dag in, mår kroppen prima, så fort jag vill satsa på mitt liv kliver smärtan fram och vrider om hela min kropp. Illamåendet står mig upp i halsen, äter, men inget gott. Blääää! Stigande temp, så kroppen fryser, svettas, då inflammationerna förvrider mina händer... Vågar inte visa mig ute. Blek och trött, ögonen ser livlösa ut.... Gnistan var är den? Yr och en krasande känsla i huvudet ibland innan en rinnande känsla känns.... Läkarna säger de inte ser något på röntgen...

Varför kvarstår oändlig smärta över lymkörteln bak i nacken? Hugg utan dess like, illamående, innan hugg från armhålan kommer....
Det släpper sen glömmer jag det, men sista tiden har det kommit allt oftare. Vet min lymfkörtel i halsen vuxit en halv cm, men det var förra sommaren det. Vet inte mer nu....


Halva min släkt har dött av olika sorters cancer, reumatisk sjukdom. Kanske inte så konstigt jag lider nu....




Fri vers av Filosofen2
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-23 13:00



Bookmark and Share


    lory
tungt....

skickar dig värme o ljus o massor av positiva tankar så att det lindrar din smärta.....

Loretta
2011-11-23

  Kalle.O
Tungt...
2011-11-23

    ej medlem längre
Älskling, jag lider med dig...men du MÅSTE gå till NÅGON läkare. Jag har SAGT att jag kan hjälpa dig med pengar. Och det kanske är dags för cortison nu? Det brukar göra underverk, man sätter ju alltid in det.
2011-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2