Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Traditioner vi vill minnas

Julhandel, mat och all pyssel.
Handeln vet hur de kan locka,
bara locka utan gräns.

Många trötta, orkar inte göra själva,
trötta på sig själva utan några
tankar om nya vanor.

Friska fläktar nu ger ork
skratt då glam åter korkas opp.
Drömmar vi åter vill uppleva.

Klappar under gran och tall,
lockar leken fram.
Önskar varann god jul och
gott nytt år.

De som inte firar jul, flyger
söderut. De som väljer sol
och bad skapar kaos då
jul anses firas.

Själv väljer jag följa massan,
hade jag haft mycket
pengar hade jag flugit här ifrån.
Sluppit denna hysteri.

Vissa vänner lever liksom jag
utan syskon, släkt eller föräldrar.
Ensamstående utan barn, utan
partner.
Tänker ofta på de, då resor drar
dem bort, bort från alla ångesttankar
som skapas då ensamheten växer mer.

Kan inte bara se på, kan inte vara tyst
ber dem komma då julafton nalkas.
Bättre litet sällskap än ensamhet utan tro.

Min dotter, katt och jag, kanske liten skara,
lockas av en stämning.
I år mina vänner även vill vara med, då
de ändå vore ensamma de med.

Kalle Anka rullas fram, min dotters ögon
tindra, då handen söker min, då
leendet lockar till skratt. Godis, vi
har skapat, lussebullar och pepparkakor
ugnen gräddat.

Stunden viger stämning in, lockar
stressen bort, då planering väger allt in.
Samla vänner, bjud på mat, knytkals
delas då ansvaret finns hos alla.

Njut av julens goda stunder.
Stress förstör stämning och lustens
stund.

Lovat min dotter julaftonsfrukost
då bullar, varm chocklad med grädde.
Goda smörgåsar, jag brett, lussebullar
och lite glögg vi njuter av.

Viktigt med goda traditioner då barnen
är små, viktigt att skapa nya för oss
också. Glöm aldrig tanken räknas,
glöm aldrig känslan skapar lust, lycka
är en känsla, just då stunden infinner sig.

Jaga lycka, kärlek och känslor blir bara
en flykt. Tror inte på jakten, tror på
långvarig känsla.
De som lägger känslor i ting eller andra
människor, kan inte skapa de i sig själva.

Önskar alla en underbar tisdag






Fri vers av Filosofen2
Läst 344 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-29 10:56



Bookmark and Share


    lory
du skriver så fint
2011-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2