Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djupblå grund

Djupblå grund, isande känsla,
då fönstret öppnades.

Tajsa hoppade ut med viftande svans,
Storm hoppade in, efter många timmar
ute.
Jag samlade ihop tvätten, gick hastigt
ner, medan katterna lekte och mådde
bra, sådär vid halv åtta.

Gräset än grönt, men vintern kommer
närmare och närmare.
Detta året vill jag göra änglar, lyktor
med små ljus.
Detta året vill jag leka i snön och bara
njuta.

Min dotter vill åka pulka.
Snö snälla snö kom till Skåne.
Ge oss här lite vinterland.

Varm chocklad och pulka tog jag och
dottern med i vintras. En stund i
snön, då rykande dryck hälls i muggar,
en liten klick grädde.
Sen blir kroppen varm.

Längtar till snön kommen är.




Fri vers av Filosofen2
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-06 08:59



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
härlig lekfull text som gör man längtar till vintern. kom lite snö i natt här.
2011-12-06

  Bibbi VIP
Skön och inspirerande text.

Hos mig kom första snön i natt

och tre minusgrader.
2011-12-06

  PPQ
underbar
2011-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2