Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus hjälp då städning behövs

Kommer inte till skott.
Städa behöver jag,
diska likaså.

Det enda jag säkert vet
är att snart kommer
julen och då är det
i ordning.

Sällan röran finns, sällan
orken tryter så mycket,
men sista tiden, ja sen
skovet slog till
finns orken långt bort.

Be en bön och sätt en
krans i håret, brukar jag säga,
då allt inte står rätt till.
Be om under, kanske Guds
kraft att sooma bort allt.

Dittan och dattan dansar
vilda danser med varann,
slår ner alla hopplösa tankar
då kvitter leker med dittan och dattan.

Blommor fyller hela hemmet,
då skinande rena möbler
och golv.
Dittan torkar allt dammet bort,
Dattan damsuger och torkar
tort.
Nu de städat i min fantasi,
men allt står kvar där jag lämnade
det.

Dittan och Dattan öppnar min fantasi,
dansar mig glad under harmoni.
Sjunger en sång om blommor i mammas
fönster, sjunger en sång om frid i
juletid.

Jag kramar mina små vänner ingen ser,
för i mina sagor, endast jag kan le,
då under sker.
Gud fader som i himmelen bor,
ser ner på mig från sin tron och låter
en ängel spela på sin fiol.

Jesus dansar till en himlavals, lär oss
sjunga och våga vara de vi är.
Klappar barnen på sitt huvud, viftar
lätt med kroppen sin, då stoff han
skänker oss så själar finner ro.

Än är hemmet stökigt, men med lite
charm orkar jag städa lite.




Fri vers av Filosofen2
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-08 13:16



Bookmark and Share


  aol
vackert sant fint skriftat från din fina pennföring
2011-12-08

    jamjam
Underbar text! Känner igen den trytande orken.. Men som sagt, man vet, att till jul, då är det nästan med all säkerhet fixat! Tack:)
2011-12-08

  Kalle.O
Sådär sidenlent och mjukt
skriver du min himmel blå
motar allt som kommer sjukt
kan det bli charmigare än så;)
2011-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2