Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små korn skapar nya insikter

Drömmaren lever för sina drömmar,
realisten ser verkligheten,
detaljmänniskan, ser de små, men viktiga detaljerna.
Pessimisten kan bara se allt i svart.

Drömmaren fantiserar
realisten möter verkligheten
detaljmänniskan fångar detaljer ingen ser
pessimisten ser bara hinder

Alla vi har lite av det i oss,
vissa bär egenskaper som andra ratar,
andra älskas då deras tankar ger frukt.

Orden sätts ihop, meningar byggs.
Då nya tankar föds växer nya sinnen
då mörker byts ut till ljus.

Livsviktiga mål, följs upp, delas
med andra, nödvändiga ting
vrids vid mänsklig tanke.

Möten uppstår då tiden är
mogen, då öppnas våra dörrar
och vi kan möta världen.




Fri vers av Filosofen2
Läst 139 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-10 16:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA en mycket fin insikt...Gillar denna mycket! :)
2011-12-11

  Ronny Berk
endast den som vågar drömma kan gå i dröms uppfyllan; goda möten och medmänsklighet må uppfylla världen !
2011-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2