Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fotografiets magiska makt

Minnen kommer åter.
Känslan från det ögonblicket,
då kameran fryste just den
stund då fotot togs.

Dofter försvinner aldrig.
Tidsepokrar, slungar tillbaka
oss till den tid då fotot togs,
då man själv var liten.

Storblommiga tapeter,
jordnära färger, mokasiner,
kinaskor, heltäckande mattor
sätter igång tidsmaskinen.

Barnens lek berör vårt eget
inre, väcker tankar, då vi
ser de på bilder.

Foton skapar minnen,
orden skapar känslor,
dofter skapar harmoni,
musik skapar stil,
konst skapar nyfikenhet,
maten skapar lust.

Alla minnen vi får då vi är
barn, tar vi med oss livet igenom.
Fotografier skapar minnen
från livets alla skeenden.




Fri vers av Filosofen2
Läst 381 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-11 16:07



Bookmark and Share


  PPQ
tack för påminnelsen jag glömmer alltid det där med att foton förevigar
2011-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2