Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
decemberpromenad för en stund sen, alone in the twilight,,


Dunckelquist


-stirrar rakt ut i skogen, stirrar in

i en annan värld, sluten, mörk som en vägg, ändå
djupare än någonting annat jag sett
Det gapar tillbaks, mörkret, suckar utan att ge ett
ljud ifrån sig,
utan att röra ett osynligt barr

allt står still, tiden ryms inte där, törs inte ta sig
dit den inte hör hemma, där den ändå inte ryms

kanske därför den tvekar


och jag längtar hem, Dit, in i skuggan utan botten,
den utan namn, hem till tystnaden ingen annan plats
i världen har att erbjuda






Fri vers av Gawain
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-16 20:13



Bookmark and Share


  Ingmar Hård VIP
Det här gillar jag. Här talar en tigande skog och ett gapande mörker.
"Det gapar tillbaks" är inte dåligt.
2011-12-17

  Ingela Svenson VIP
Mörka skogar och livmödrar, trygghet och längtan, ja, man kan kanske återfinna den totala friden, eller kanske inte!
2011-12-17

  Elwania
magiskt
du kan verkligen fånga det magiska
spara på denna
2011-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain