Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

modet

 

Han gav sitt mod till låns,

jag lade det mot mitt hjärta

och sprang med spänstiga ben rakt genom elden, och

ut ur sjöns bristande yta

 

mina lungor tog andetagen,

stilla

djupa och med ro

 

du tänder en ljungheds eld mot mitt bröst

och jag lämnar

över modet

 

för jag har mitt




Fri vers av Cris
Läst 302 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-12-26 13:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En dikt som framkallar härliga bilder i min för närvarande trötta hjärna. Budskapet snyggt invävt i vacker form.
Dock tycker jag att första strofens tredje radens sista "och" helt kan uteslutas...det liksom svävar där i ensam majestät till ingen nytta...tycker jag.
Hur som en dikt att gilla!
2011-12-30

  Fredrik Stillesjö
Facklan vandrar... Fin dikt. Hälsar vännen Fredrik
2011-12-29

  Jessica Ebbesson
Förtröstansfullt och vackert!
2011-12-27

  Karin Rosberg
Så vacker!!
2011-12-26

  Casbah* VIP
vackert skriven och den här tycker jag om
2011-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Cris
Cris