Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
osynkad som aldrig förr.. - men skål hur som helst, då, för böveln,,


Klockan, tiden och kalendern


Klockan slår tolv
två gånger varje dygn

ändå firas det bara en gång
om året


Trots att året egentligen skiftar
med midvintersolståndet och
inget annat

stjärnhimlen ljuger inte för den kan inte,
det däremot kan människan, som
skapat både kalendern och historien






Fri vers av Gawain
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-01 01:34



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
En klingande applåd till aforismen i timglasets övre skål!!

Annars tycker jag vår påhittighet är en bra konkurrent till stjärnhimlen, även om elva nätter snett låter lite väl onödigt...
2012-01-01

  Ingela Svenson VIP
Så är det, men fira kan man ju alltid göra. Om man vill. Solen följer ändå sin utstakade bana!
2012-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain