Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

håll mig som om det betydde något.

och jag ska dansa och jag ska virvla som jag aldrig har gjort förut.
det är samma visa varje gång.
läppstift, strumpbyxor, vodka, fimpa, fyll på mitt vin och kyss mig som om det var på riktigt.
kyss mig som om jag var något mer än ett samtalsämne nästa morgon.

jag ska hålla huvudet högt och ögonbrynen högre.
du vet hur det brukar gå till.
låt ruset och bruset verka, snacka tomhet, golvet svajar, sängen närmar sig och håll mig som om det betydde.
håll mig som om ditt huvud var klart och tankarna fortfarande är förnuftiga.

jag ska skratta så du ser hur hel jag kan vara utan dig.
rutinen verkar aldrig förändras.
prata högre, le för livet, ut på balkongen och svärta lungan, vila tungan och se på mig som om du vill vara min.
se på mig som om du vill vara min och lås fast mig vid hoppet.




Fri vers av Novemberrus
Läst 342 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-01-06 18:40



Bookmark and Share


  Saring
När du ger ut din första bok.
Då hoppas jag att jag hittar den.

Dina texter går rakt in. Typ, alla.

TACK!
2012-02-06

  miljas
Så snyggt! Gillar ivern som genomsyrar hela dikten, både stilmässigt och innehållsmässigt.. Ingen noggrann form, utan bara "ivägslängt", på ett snyggt sätt. Stora ord, starka känslor. Desperat, självutlämnande, insiktsfullt... Jag gillar´t skarpt!
2012-01-15

  papperstrana
'fyll på mitt vin och kyss mig som om det var på riktigt'
Älskar hur du formulerar dig, blir verkligen så.. Nära, sant.
2012-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Novemberrus
Novemberrus