Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och SL-minuterna tickade i mitt inre.

jag ställer klockan på 05.15
för att hinna till yogan
klassen är full
och mattorna är nästan slut
jag får en plats längst bak i salen
bakom en stolpe

jag struntar i avslappningen
och springer till duschen
det är fullt av tjejer som försöker få på sig strumpbyxor
över sin svettblöta hud

på espresso house efter köar jag sen för veckans frukosterbjudande
65 kronor för en kaffe och macka
kvinnan framför mig skäller ut den stressade kaffeflickan
"jag bad om soyalatte!"

i tunnelbanan råkar jag ställa mig på fel sida i rulltrappan
mannen med portföljen och vita hörlurar springer in i mig
och mitt kaffe skvätter på min kappa
"men för fan ställ dig på rätt sida!!"

ropsten 9 minuter
och helvete svär vi alla
perrongen är proppad
sl-minuterna
tickar i mitt inre
och råttorna längs spåret håller takten


då ser jag henne
hon kommer genom tunneln
jag kan inte fatta att det är sant
hon skimrar av guld

ropsten 7 minuter
men hon närmar sig mig
hon galopperar genom luften
manen fladdrar i vinden
jag kastar träningsväskan
kaffemuggen och den fläckiga kappan
jag sätter mig på hennes trygga rygg
och flyger iväg över alla väntande morgonsjälar


"du tjejen vänta!" säger mannen med de vita hörlurarna och portföljen
vi stannar i luften
hästen pustar och mannen fortsätter
"vilken app är det där?"








Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 631 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2012-03-20 21:55



Bookmark and Share


    moz
som fd Stockholmare(inte till rötterna dock) så påminde du mig om varför jag inte saknar att bo där.. :-)
2012-05-28

    moz
*skratt* Jag gillar verkligen din stil!! Den flödar så enormt sjävklart! Inspirerande! Tack!
2012-05-28

    lenakarin
Bravo!!
Som man önskar att det skulle hända..
2012-05-28

  Dan Linder
Bra, mycket närvaro och känsla!
2012-03-22

  calidris
Från en igenkännande SL-stress till en surealistisk skön inre värld avbruten av vår moderna verklighet... snyggt och bra skrivet!
2012-03-21

  Miss Mi
Får mig att tänka på en reklamsnutt med en man som vänder sig om i regnet och ser en häst. Man blir sjukt skadad av reklam helt klart. Gillar din text bättre. ;-)
2012-03-21

    livspoesi
Underbar,
som pendlare känner jag igen mig :)
Fantastiskt slut!
2012-03-21

  Linda CH VIP
Verkligen underhållande!
2012-03-21

  Aisha VIP
vilken fantastisk läsupplevelse du gav mig här!
enastående!

bokmärker!
2012-03-21

    Exil
Bra bra bra. Du fångar ögonblicken bra. Stor igenkänning.
All den kollektiva (pun intended) ångesten och önskan att befinna sig i en annan tillvaro i rusningstrafiken. Springet och jäkten och ögonen i tunnelbanan som viker av.
2012-03-20

  thyra
Underbart slut, efter alla bedrövelser! Fint!
2012-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP