Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... ja du Vera, musklerna gör livet värt att leva ....




stavelser i snö

 

jag plumsade i snön
över fallna trän
genom vita drivor
i snöad skog

med musklerna i skog och snö
kände jag mig redo att dö
för härligheten

 

jag fumlade
rumlade
skvamplade
bland stavelser

fingrarna klapprande
på vitt papper
gjorde mig redo

att lägga mig ner
djupt inunder
närmsta kalla snö






Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-01-18 21:48



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Jag plumsar skönt bland snön och orden och tackar för mig
2012-01-22

  AgnesP
Denna dikt, ger mig hemlängtan och skogslängtan.
På det fina viset.
2012-01-21

  Eva Helene VIP
Här plumsar jag omkring en stund, så jag inte glömmer hur det känns. Skönt!
2012-01-19

  thyra
Känner av den tunga snön och friska kylan, när jag läser! Fint!
2012-01-18

  kerstin skriver VIP
häftigt nyskapande ord i den här dikten.
gillar "snöad skog" och tänker behövs då verkligen ordet "snö" i nästa rad, men jo, det fyller nog sin funktion i alla fall.

(jag gillar snö :) )
2012-01-18

  M M Mannheim VIP
Tänk om vi skulle skriva våra dikter i snön! Och se orden smälta bort på våren. Lika fort som vi skapade dem lika fort försvinner de. Det är som livet, de vi sår kan ryckas bort.
2012-01-18

  Minkki VIP
låter lite "frusit" (finskt u) fast metoden håller ångan uppe ;)
2012-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP