Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mystiken kring poeter

Poetyrket är inget man väljer
man föds in i orden, då de
väver samman själens och hjärtats
orörda rum.

Tiden står stilla, då skapandet tar form,
längtan glöder ju mer man vågar
ge av sitt gömda skrin.

Hemligheten bakom poesin
ligger i upplevelser som skurit
sönder hjärtat, trasat sönder själen,
men ändå vinner man ordet.

Myten om poeterna, lockar
läsarna att fantisera kring denna.
Då de inser att vi liksom dem
är människor, vävs drömmar
ihop med fantasin.

Poeternas drömmar blir läsarens
drömmar, allt skapande bildar
illusioner då zonen fördröjer tidens
olika nyanser.




Fri vers av Filosofen2
Läst 272 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-03-12 17:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Läsa en text kan de flesta göra-vilja förstå och inspireras kräver dock konstnärskap-så tänker jag till din text!
2012-03-12

    lory
håller med absolut..även läsaren måste ha en konstnärlig ådra...fint om poetiska själar
2012-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2