Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

härlig kommentar gav upphov till denna - Tack, ULJO!




Trava på, kamrat!

 

Jag travar på i egen akt
jag krattar och bestärker
de spår som äldre skalder lagt
med sår som ymnigt värker


Ej rädes jag att rimma väl
och metern får nog rinna
av egen kraft ur slimmad själ
att sinom Lethe hinna


Jag vet ju fuller väl att här
på sajten vinns ej fajten
med konstfullhet och karaktär
i rim och rytm men Maj:ten


har ännu icke gett förbud
mot rimmad vers i nedan
ej heller nyord eller ljud
som skalden driver sedan


ty Musan äger sällsam makt
som övervinner ledan
Det blir som hon har förelagt
för skalden och emedan


besöken ännu rara är
man månde kvista traden
men kurva leden – oui, ma chère!
till allra sista raden




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-17 13:34



Bookmark and Share


  ULJO
Roligt att jag inspirerade dig och resultatet blev ju mycket bra. Applåd.
2012-03-17

    ej medlem längre
Travar absolut med i denna marschtakt med härliga rim!
Snyggt som bara den Karin!
2012-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP