Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som sagt, påskhjulet är redan uppfunnet (apr -09)




Ritten - fjärde gången gillt!

 

Häxan rider

i Blåkullenatt

rider som själve den onde

 

rider och strider

men bliver ej matt

ty hon är dotter till bonde...

 

långhåret flaxar

nu är hon besatt

skådar snart ginungagapet...

 

kvasten vaxar

i fartvindens natt

höres det sällsamma rapet

 

rapet och lapet

från svartaste katt

klöser och kröker på ryggen

 

ögonen glöder

i stjärnfattig natt

vädrar den slutliga dälden

 

myterna göder

de vildaste skratt

föder den rödaste elden...






Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-05 10:48



Bookmark and Share


    Erico Granini
Dikten var helt förtjusande,
det tycker jag att Du ska höra !!
Men om häxorna kommer susande,
HJÄLP !! vad ska jag då göra ???
Ska jag cykla till Holmenkollen,
eller gömma mig i en källare ??
Du - jag tror nästan att de små trollen
är avsevärt mycke snällare.
2012-05-16

  Caprice! VIP
Förvisso! Även här på B finns datorer... ;-)
2012-04-05

  erkki
Äre dax nu skumma tanter
syna borsten vaxa stången
Kolla alla vassa kanter
trimma gungningen i gången

syndens påskliga giganter
skönjes nu i mängder mången
nu som syndernas drabanter
lämnar ni de dunkla prången

bäva månde elefanter!
Sådant väsen. Ni hölls fången
sen ni störtas över kanten
då ni hemma glömde bången

Lite kommentarsblaj...
2012-04-05

  Måna N. Berger
Trevlig resa, vi ses i luftrummet!
2012-04-05

  Nanna X
en formel att gå och ladda på under dagen - tack!
2012-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP