Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag har älskat dig i smyg och kanske gör jag det än.

och det tänds.
och det släcks.
sedan tänds det och släcks igen.
alltid tillräckligt långt mellan vändingarna för att man ska hinna tvivla.
sedan tänds det igen, hoppet.

och du rör mig.
jag kan inte andas längre.
du berör mig även när du inte rör mig.
och jag kan inte se klart mer.
du tänder mig igen.
med lågan i dina ögon som inte ens kvävs när du blundar.

kanske är hela du en låga.
och du har satt eld på allt som är jag.
och jag har liksom blivit din fast anonymt.
sitter här och brinner hela tiden.
kom och släck mig.




Fri vers av Novemberrus
Läst 472 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2012-04-19 18:46



Bookmark and Share


  Bobski
Åh, vad jag känner igen mig i detta. Jättefint!
2014-01-13

  The notebook
åh så underbart, vackert och grymt!
känner starkt för din fina dikt
2013-11-12

    ej medlem längre
Innerlig och kärnfull text som förmedlar starka känslor. Men trots de passionerade känslorna, så behåller texten ändå ett avslappnat, nästan meditativt lugn, utan dramatik, som jag verkligen fastnar för. Gillar särskilt det första stycket, hur man liksom tvingas pausa och läsa långsamt för att orden och meningarna ska kunna landa. SÅ bra!
2012-05-22

  Rise Little One
Mycket berörande text som i verkligheten... Bravo
2012-05-20

  Hon kallar sig poet VIP
exakt så där
fram och tillbaka
spelet
2012-04-26

  alvan
Innerligt längtande om glöd... Snyggt!
2012-04-20

  Blåbäret
mycket fint och innerligt
2012-04-20

  Hanna Mari Wallin
så romantiskt och vackert skrivet...
2012-04-19

    xilenie
åh, såå bra. du sätter verkligen ord på det där.
2012-04-19

  Saring
"kom och släck mig"
Så fint så fint.

Psst. En bokstav har fallit bort i "hela" i sista stycket.
2012-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Novemberrus
Novemberrus