Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur tålamod växer vänskap och kärlek

Får inte ut något vettigt idag,
känner tankarna vill inte samla
sig och bilda ord.

Var hos en väninna jag känt sen
min dotter var bara några månader
gammal.

Hennes passion som drivit henne
mot den chans hon inte trodde
fanns för några år sen, har skapat
möjligheter.

Möttes av barn i hallen,
leende och hörde samtal
föras medan hon skapade nya naglar.
Leende och upplyftande
känsla visade tjejerna.

Fyra barn, två mammor
skulle klä på sig och åka
vidare mot nya mål.

Då de stuckit tog jag och
min väninna kaffe och
pratade om livet, barnen
och kärleken.

Glad vår vänskap finns kvar
efter så många år.
Vi ses inte så ofta, trots vi
bor i samma stad och
bara fem minuter från
varann.

Hon skulle avsluta en hektisk
dag med sin pojkvän,
bara fånga stunden och ta det
lugnt.

Åren har gått och nu de funnit
styrkan i varann.
Lycka då kärlek vinns, men
det har tagit sin tid.

Insåg en viktig sak inom
kärleken och det är tid,
tålamod då orken inte finns.
Inte låta onödiga despyter
ta över och rasera allt.

Hennes små yllen håller
på att bli stora, liksom
min dotter, som är lika
gammal som sonen.

Tänk vad underbart att
vänskap växer genom åren.
Sen 03, vi umgåtts.

Minns än idag hur vi skapade
en mammagrupp, träffades,
fikade och pratade då om
våra bebisar. Våra drömmar,
fantasier och framtidstro.

Vi har följt varann genom
glädje, sorg och upplevelser
ingen kunnat drömma om.
Stöttat upp då allt rasade,
eldarna jagade oss. I vissa
stunder vi satt långt in på
natten och bara pratade med
tända ljus.

Aldrig vi kunnat ana att vi idag
skulle vara två ensamstående
mammor, med högt slående
självförtroende, ha styrka
över för många andra, mer
än oss själva.

Må tiden vara oss nådig,
må oss leva i lugn och
harmoni, att din
kärlek till mannen, du
älskar sen många år
vinna dit dina drömmar
når om natten.

Våra öden slog olika,
våra förutsättningar gav
oss olika chans.
Men aldrig vi tappat
vänskapen till varann
och barnen kommer alltid
bära varann i själ och hjärta
oavsett vad deras
framtid vill bära dem.




Vänskap då, vänskap nu
vänskap förevigt.





Fri vers av Filosofen2
Läst 301 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-21 18:19



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Underbart livsbejakande!
2012-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2