Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friheten gör själen närvarande

Slog upp mina ögon tidigt
denna morgon.
Tajsa sov än, så lugnet låg
som en bädd över lägenheten.

Steg upp och sa god morgon
till Tajsa, som mötte mig
i stora rummet.

Log, nynnade på en sång.
Vek ihop sista tvätten
och betalade räkningar.

Snart dags för frukost i
stillhet denna morgon.

Vill fånga denna dagen
få ut så mycket av den
som möjligt.

Hämtar min dotter vid 14
så mysigt att bara få
rå om henne.

Tidens luftrum växlar
mellan lugn och bus.
Skönt att kunna börja
dagen med poesi och
ljuv fågelsång.

Andas
ser
hör
känner
lever

Nu-känslan väcker
tanken om vad jag
lever för.

Tajsa sprang en runda,
hennes lycka är
total då matte är hemma
och öppnar fönstret.

Längtar till de glittrande ögonen,
kramen och orden:
"Mamma, saknat dig."
"Mamma har saknat sin lilla guldklimp med."
Ingen stress, bara följa våra impulser,
bara njuta innan vi
åker hem.

Nu, just nu är det morgon, jag
sitter i köket i mina rosa mysbyxor,
gröna tröja och stickade kofta.
De svarta tofflorna, som liknar små
djur sitter på fötterna.

Kvittret når mina öron,
drar på mungiporna och
tänker.
Nu är våren här.




Fri vers av Filosofen2
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-27 08:12



Bookmark and Share


  Mattias Alveteg (Lavtege)
Förmedlar ett härligt lugn
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2