Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag blundar igen

 

Det är märkligt hur tiden rör sig.

 

 

Du frågar om sommaren, du undrar
om jag alltid badar naken, om det kalla
alltid har slutit sig runt min hud.

Du lägger ord på mina läppar när
jag inte svarar, stryker fingret som du
nyss doppat i honung.

Jag stannar i tiden där, där isen blommar,
tittar upp mot molnen och väntar tåligt
på solen.

Jag stannar i stunden där, bland skuggorna
från de dagar som aldrig vaknade,

du frågar om tiden, hur det kommer sig
att den rör sig, bort.

 

Och ja, nog är det märkligt. Vandrar längs
mina fingertoppar. Lägger sött på mina
läppar.

Jag blundar igen och inser att tiden rör sig.

 

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 558 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-05-10 20:40



Bookmark and Share


  C.Wieske
Den här texten får mig att känna mig lugn och illa till mods på samma gång. Jag tycker den är väldigt vacker, men också obehaglig. Du skriver så annorlunda och fascinerande.

Det kanske är så att jag blir skrämd av tiden.
2012-05-13

  Per Teofilusson
ömsint berättat. Jag får vackra bilder för mig, av relationell omvårdnad, respektfullhet, sommar med näckrosor och näckande kvinnor :)
2012-05-12

  Ewa Åkerlind
Myckert vackert och annorlunda
2012-05-11

  Gunnar Hilén VIP
hon kan inte vara svenska den här poeten...det gissar jag...lika ologiskt och skönt som kom det från Kina...där vet man nåt väst -entligt om tiden...
2012-05-11

  Linda CH VIP
Gillar stämningen och nerven i dina ord!
2012-05-11

  alvan
Underbar poesi. Njutningsfullt skapar den varmt och vackert!
2012-05-10

    ej medlem längre
Jag blir innerligt och strålande betagen av din poesi, mycket bra!
2012-05-10

    ej medlem längre
Dina ord berör mig.
2012-05-10

  surface to air
Så varsamt och oändligt fint skrivet
2012-05-10
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP