Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

repris (juni -10)




Eftertanke i förtid - Glad Midsommar, kära vänner!


Midsommaraftonens dag är lång
sillar på tallrikar glimma
många dansa kring lövad stång
ragla vid midnattens timma


Men före dess skall det bindas krans
knuffas i köstoppets väntan
klirras med glasen, trås en dans
innan polisen tar räntan...


Ack, mången ungdom för första gång
hamnar i kurran för natten
för att de skrålat en sommarsång
druckit nåt annat än vatten...


Ja, denna helgen skall kärleksdröm
åter ges vingar så sköra
nornorna fästa snart vävens söm
viska - och göra oss möra...


Lustarna släppa din ande fri -
dansa och sjung hela natten!
sjung för de ensamma, lev magi
sjung och bejaka för katten...


Snurra kring stången! om mjuk, om hård...
just denna natten kan kvitta
larmet må ljuda kring stad och gård
hästen i hagen må skritta


skriande nu mot den längtans ljus
midsommaraftonen äger...
Ha det så skönt, tag din trängtans rus...
njut nu av sommarens läger

 

Skål!






Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-22 11:16



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Glad fortsättning på midsommarhelgen tillönskas dig vännen!
2012-06-23

  aol
glad midsommarkram tillbaka till dej fina poetvän
2012-06-22

  aol
så vackert du kan min fina poetvän,
2012-06-22

  Nanna X
härlig solståndshymn!

glad midsommar!
2012-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP