Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var visst dags igen...




Sonettens nya sinnesstämning


Hallå! Hallå! Vart tog väl skalden vägen
som danat mig så skönt och underbart?
Nu blir jag mest betraktad som en kart…
jag skyler mig och känner mig förlägen

De djärva orden gjorde mig förvägen
men nu är allting trist och inte rart
jag måste få nåt i mig ganska snart
jag vill ej mer på botten va’ belägen

Men titta där! Med Musan vid sin sida
går skalden vägen fram - jag blir förbytt
och skänkes än en gång den bästa stassen

Nu stiger jag ånyo till den klassen
där dristigt sinne lever och blir krytt -
förnöjd jag jambar ut i världen vida

 

 




Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-30 00:04



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket bra
2012-07-07

  Nanna X
haha les jambes! lycka till på färden.
2012-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP