Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tidsmått ur ett annat perspektiv


På trätiden


Tanken hisnar,
hur många stunder har de sett passera där de stått
-vem vet vad som hänt kring dem,
under bar himmel, soliga dagar, hemsökta nätter,
med slokande regntunga grenar


hårdhudade av all tid,
väderbitna


Man vet inte, man tror inte ens

om sådana ting, för gjorde man det skulle någon se
vansinne snarare än tjusning för tankar så befängda

Ändå hör man dem sjunga,
alla hör men ingen lyssnar

längre






Fri vers av Gawain VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-03 19:41



Bookmark and Share


  KrutOla
Jag vill lyssna i nätter och dagar och år
till det sövande sus
till det ljuvliga brus
som smekande läker min själs alla sår

Och när själsbojor löses och anden blir fri
just där vind möter gren
i en spökmånes sken
skall jag sväva i full eufori
2012-07-06

  Ingela Svenson VIP
Kanske var det så som Ferdinand tänkte under sin korkek...;=)
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP