Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om meningen med livet...


Trälsmakska dunster


fast vem skulle förälska sig i ett tandlöst kadaver
utan varken anständig kravatt eller ens en billig
slips utan nål av rent silver eller till äventyrs guld
...
~kyssa en torr mun utan ens dålig andedräkt, för
övrigt full av döda löst rasslande tänder..



-Seså Lillemor, knyt så blusen och på med förklädet

ut nu i potatislandet och vänd jord, sen tömmer du
latrinerna och sen diskar du innan du skurar golven
och vädrar herrns sängkläder och putsar silvret
innan du tar porslinet i salongen, sen dammar du
som vanligt korset i kapellet innan det är dags att
polera kopparkittlarna i köket före tvätten som är
möglig vid det här laget eftersom du är en sån ful
och tankspridd sladdertoka som bara tänker på
annat än det viktiga här i livet

seså, gå och glo inte så trist, du har ett liv att fylla
med mening innan något annat kommer på fråga!






Fri vers av Gawain VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-06 22:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP