Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bättre sent än aldrig, -sa Påven och tände på nästa bål samtidigt som han liderligt heligt förnekade ett annat


Tusen år senare


JärnJohanna, drottning, gudinna, med krona
smidd av järn, tidernas modernaste material

myrjärn, smidd på plats med eld och slägga
runt hjässan under allmän beskådan för att
besegla sanningen i förfarandet som sådant

och nedtecknat i realtid,
dock på ett förlorat språk,
på förlorat material eftersom alla nedteckningar
från denna period bränts på offentliga bål för att
som det hette purifiera sanningen vilken de som
stod för bränningarna stod

de bekostade allt, på bekostnad av arvet

Men sanningen framför allt, därför denna sena
om än uppriktiga korrektur, med risk för skepsis






Fri vers av Gawain VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-16 23:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP