Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inte korsfäst, inte jordfäst, bara bortglömd. [en osedd skogsmans fördömda öde]


//Kistan - alias Picea Abies


att karva ur en gran kan tyckas en konst
men för en annan är det inte mer än att
göra det igen, gång efter annan

~ur stammen i kistan
som jag brukar säga innan jag lägger mig
på en bädd av kådigt ris i hopp om att
förvisso istället bäddas ner med filtar av
sån där silke i varje kista jag karvar fram

varje kväll

men som tack för mödan begravs alltid
en annan, alltid sörjd, alltid högtidligt


Nästa kista karvar jag ur gran där hon
står så ingen vet jag står däri, gömd
under locket alla tror är bara ett annat
förbannat träd






Fri vers av Gawain VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-17 00:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man kan undra var och hur diktaren hittar sina fantastiska gömmor att bli bortglömd i ;)
En Gawaintext med hög standard som alltid!
2012-07-18

  Casbah* VIP
tres bien..gillar den dära tonen i texten...poetiskt cynism med hjärta
2012-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP