Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vandring i skog och mark ger energi och näring till själen och flyter ut i vener vidare till tummen, pekfinger och långfinger... så det är bara att greppa en penna...


En värld bakom varje krön

Jag har packat min ryggsäck

av kunskap känsla och utforskar magi

och jag beger mig ut på min vandring

ut över skog och värld

med en nyvässad värja till penna

och mina fotsteg får bli mitt ark.

 

Jag söker känner och tar mig fram

försiktigt med vördnad och respekt

och lär mig likt jag smeker och upptäcker

en kvinnas kropp med den vördnad och respekt

som alla kvinnor skall ha

så blir även jag ett med moder natur

 

dom olika spår jag stöter på

i moder naturs kropp

möts alltid nån stans

på ett eller annat sätt

bortom, hitom eller ditåt

någons håll ditt håll eller häråt

ja nån stans bara man öppnar upp

sitt sinne för det sköna

bara skåda i fjärans horrisont

och du kan se hela skådespelet

framför dig

precis som du önskar det.

 

Jag undrar alltid vad som finns

bortom dom mörka skogstopparna

framför mig

det är det som alltid tar mig

framåt och långt långt bort

det finns alltid en annan värld

bakom varje krön

 

bara en ros krona kan vara

en hel labborint

lika invecklad som en människas hjärna

en gräsmatta, ett träd eller en sjö

kan innehålla liv på milljoner

 

vad finns då inte i en hel dal

där gräsmattan finns

en hel skog

där trädet befinner sig

eller ett helt hav där

sjön tar sig ut till genom

floder och åar

 

Där solen skär igenom molnen

likt rakbladsvassa svärd

där hittar jag alltid en väg

tillbaks

 

jag har åkt kana på regnbågen

en stund nu

och varje löv och blad

i min trädgård får vara bokmärke

åt mina ord av kärlek

 

 

Jag älskar att älska

av kärlekens sötma

och orden mina

är av ren kärlek

skrivet i

hjärta

och

själ




Fri vers av Lasseman VIP
Läst 708 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-03 22:02



Bookmark and Share


  gömd
måste besökas en gång till och lägg märke till dom väl utvalda bilderna till hans texter
2012-08-18

    ej medlem längre
helt underbar text!
2012-08-03

  gömd
underbar sötma för själen god bless the travellers :)
2012-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP