Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi hann nästan aldrig börja innan vi tog slut

Första gången på ett halvår och du frågar hur jag mår
- I've never been better
säger jag och ljuger för mig själv och för dig

Du är annorlunda nu
kortare hår och högre klackar
säger du
och jag drar efter andan
och hoppas att jag kan stå stadigt fastän du står brevid
röda läppar och din cigarettrök
- jag trodde du slutat, säger jag

du drar handen genom håret och jag liksom

vacklar till

- vissa beroenden släpper aldrig

och det är något tomt i din blick
jag fastnar där
du sluter din ögon och jag försvinner
någonstans där under

jag önskar att
du ska säga
att vi hör ihop
precis som de gör i filmerna

du öppnar ögonen
släcker din cigarett
sträcker ut din hand
för bort en lock från min kind
och jag tänker
att det är en andra chans
sluter mina ögon och din beröring
går igenom alla lager
beroendet eskalerar

men,

när jag öppnar ögonen
är du borta

det isar inom mig
och skär

jag rättar till klänningen
beställer en dry martini
och


slutar känna







Fri vers av Alexandoria
Läst 302 gånger
Publicerad 2012-08-05 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexandoria
Alexandoria