Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
allt fortsätter, som ringar på vatten


Det varken börjar eller slutar


Han - 2007 - och en förlorad kamp mot cancern
Hon - 2013 - en förlorad kamp mot livet

Det är ironiskt..

Han -
kämpade för sitt liv och andades sorg varje dag
för att inte få vara med mer,
för att inte få välja att leva.
Han grät för att inte få gå vid sina söners sida på livets gång,
för att aldrig få träffa sina barnbarn.
Hans kropp gav upp långt före honom.

Hon -
som väljer att lämna sina söner och avvika från livets väg,
hennes psyke tog makten över hennes liv
och hon klarade inte kämpa mer.
Hennes kropp var frisk, men hennes psyke gav upp för längesen.

Och det är tragiskt,
hur han sörjde sin egen död och hon sitt eget liv.
Hur han kämpade och hon gav upp.
Hur han inte ville något hellre än att få leva,
och hur hon hade en önskan om att dö.
Livet knuffade honom över kanten och hon hoppade frivilligt.


Och jag minns hur jag skrev en dikt till henne och barnen,
när han gått bort,
om att det är som att komma till en plats,
där solen alltid bländar en, fast på ett behagligt sätt,
som en värmande hand, som stryker ens kind innan man somnar.
Och att det är som att se regnbågen i varje storm
för att sedan kunna känna hur andetagen lättar
och att man äntligen får luft

Och jag vill tro att hon också är där nu, med lätta andetag,
på den där ängen, under den molnfria himlen
med änglamusik i hjärtat.
Och att de tillsammans ser stjärnfallen
och dansar över evighetens hav i kristall.



Och jag tänder inte bara ett ljus ikväll.
Jag tänder två, för en återförening
och för att kärlek är starkare än något annat.
Döden är bara ett ord för något vi inte kan förstå,
det finns inget egentligt slut,
jag tror att det fortsätter,
som ringar på vatten, är kärleken det som alltid lever vidare,
kvarstår och stannar.

Brenda Russel - Get here spelas genom högtalarna
den låt som spelades på hans begravning 2007
och orden
"I don't care how you get here, just get here if you can"
får en ny innebörd, jag vet att han möter henne
i himlavalvet och att det är sommar där de är

Jag tror hennes vingar blev hela av hans
hennes hjärta är lätt och ljust

- De flyger nu.




Fri vers (Fri form) av Alexandoria
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-26 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexandoria
Alexandoria