Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gräsrötterna demonstrerar


Sprängda gathörn


bland trottoarer, gathörn

förlorar man lätt utsikten där den stumt
faller till intet mot livlös asfalt
där maskrosor tvunget spränger hål på
skalet man byggt ovanpå det alla som
går där knappt har en sund uppfattning
om längre

Man går till parken, förundras över träd
stora som... träd, och över gräs, över
gräsänder som simmar levande i vatten

över arkitekturen


Man drömmer sig bort ibland till något
långt där borta, något vilt, otuktat,
man fantiserar om naturen, den där ute
-där borta

som spränger asfalt mellan gathörn






Fri vers (Fri form) av Gawain
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-11 02:06



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Ja, det skulle nog inte krävas så lång tid för naturen att ta tillbaka sin rätt över det vi kallar civilisationen, bokstavligen växa över den! kraftfulll text men jag slås av tanken att du sett reklamen för Loka? Må så vara
2012-09-11

  kråkan VIP
..maskrosor är underbara..finns överallt och är starka som...ja..du fattar:)
2012-09-11

  KrutOla
Lommens rop över stilla kvällssjö,
doft av skog och varma stenar,
sprakande eld.
Hon har gåshud av sitt dopp.

Sådana är de, mina fantasier om naturen.
Ibland är de vilda och otuktade också...

Herrns texter är alltid en inspirationskälla.


2012-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain