Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
omöjligare saker lär hänt, även om inte många skulle tro det


om att drunkna i en sjöjungfru


~försök dansa samba med mig,,

flinade Kapten Träben där han for kring som en
blind orkan mellan ölstop och parasoller till toner
av finstämd musik ämnad för älskande att komma
något diskret litet skrevkliv närmare varann

men ölstopen föll i sanden och träbenet gick av
med en torr knall och en bystig blondin fick en
träflisa rakt i ögat så blodet både spruta och rann

Plötsligt trodde Kapten Träben han lyckats döda en
helig madonna, oreligiös och allt som han var, men
paniken stod skriven i hans peppriga blick där han
hög som en kallsvettig tänkarpanna störtade åstad
mot sitt sänkfärdigt murkna gamla skepp


Men mycket längre kom han inte än till att ena
knäskålen som inte ens längre fanns slog hårt i
höften på en fantasieggande bredhöftad brunett

vars blick så trånande överraskat bad om
ursäkt för sin ack så välsvarvade kropp

att Kapten Träben genast fann sig långsamt drunkna
på bred slagsida i suget av denna nautiska skönhets
hypnotiskt gröna malström till blick





Fri vers (Prosapoesi) av Gawain
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-12 23:42



Bookmark and Share


  KrutOla
Värre drunkningsdödar finnes helt klart.

Bredhöftade brunetter är lätta att dyka ner i men svåra att komma ur. I tid.

Min herres fantasi kan icke sägas vara fjättrad utan svävar fri och obändig i högre rymder, där utsikten över okända länder där älvor, sjöjungfrur och diverse annat knytt och oknytt residerar, är klar.

Jag tar befälet och kommenderar mig själv!

Givakt! Skyldra tangentbord!

2012-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain