Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sorgen är alla världars mest svårdräpta entitet, dess hemska grånad väger tyngre än dödens egen skugga och ljuger gör den aldrig för det är det enda den inte kan


Konungen med honungen


Och han slungade sin honung så trådar av
den gyllne sötman for genom rummet högt
upp i taket, i ansiktet på honom själv och
ut genom dörren som stod på glänt rakt ut
där natten tyst svävade in över nejden

solnedgången var absolut majestätisk


Natt blev till dag och där satt han ännu då
fågelsången tog fart strax före solens skira
uppgång vilken skyar av blåsvart och ljus
rosa blygt skvallrade om långt bort i öster

och tårarna rann, än, men blicken lös av
något man måste tolka som ett ljus aldrig
så lite ljusare grått än igår







Fri vers (Fri form) av Gawain
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-17 21:30



Bookmark and Share


  KrutOla
Jag gläds åt att min herre kan se ett ljusare grått. Bengt Grive kunde ju till och med se ett ljus i det svarta, men hans koloristiska beskrivningar är ju smått speciella...
2012-09-19

  Robert Jonsson VIP
dina texter genomsyras av ett extremt bra flöde med ett rikligt berättande språk, denna text är inte heller något undantag, mycket bra..
2012-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain