Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
aldrig så lite kan göra så mycket


Liemannen & ljusbäraren


"att slå hål på en lögn kan vara nog så svårt
men att slå ihjäl en sanning inte helt säkert
så mycket lättare..."



Tänkte liemannen där han gång efter annan
störtade åstad med skallen mot kyrkmuren

men inte en flisa gick ur varken graniten eller
den bittra gamla skördarens bensköra skalp,
däremot väckte han dödgrävarens sällsynta
men aldrig diskreta vrede med sitt knackande


Och med ett par välriktad slag med bladet på
sin rostiga spade slog han ur en rejäl tårtbit av
skallbenet på den gamle vilken genast slutade
upp med ett torrt flin spelande falsk över vad
som en gång måste varit läppar

~tack, äntligen lite månljus i alla fall






Fri vers (Fri form) av Gawain
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-20 21:51



Bookmark and Share


    J. Herward


Tragikomisk - med ett allvar, vem håller döden i handen?

Ingen.

Applåd!
2012-09-21

  KrutOla
Djävulska toner, vilken dödsskön text!

Jag får klara bilder av dem, där i natten och hur liemannen flinar med månljuset strömmande ur munnen. Fast dödgrävaren får väl vara lite försiktig med den som ger honom jobb...

Dödgrävarens yrke har jag faktiskt provat på lite grann. Där sågs ett och annat skallben komma i dagen, men dess ägare höll tack och lov tyst. Bättre klienter kan man inte ha, de klagar aldrig. Skulle de göra det sket man väl knäck i spiral eller ansökte om frivillig vistelse å närmaste mentalsjukhus.
2012-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain