Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att möta evigheten med stjärnjus i blick


Prins Almoghes självdråp


~men om jag snorklar på rygg, med snorkeln
ner i vattnet och blicken upp mot himlen... ~



tänkte han medan tobaken torvade sig i pipan
för korviga, grova fingrar som sen länge förlorat
fingertoppskänslan av allt hårdgöra, men så tog
dom mer stryk utan att det kändes också

och pipan blev full, så full att tobak stod ur den
som höstrån från en höstack,
och tände på gjorde han med en tändsticka som
brann ända tills det osade bränt om hudlagren
längst ut på fingrarna där naglarna växte tjocka



Längre kom han inte, sömnen tog honom knappt
halvvägs ut i det kalla vattnet, tobaken var stark






Fri vers (Fri form) av Gawain
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-25 21:37



Bookmark and Share


  KrutOla
Jag ser framför mig dessa händer, sådana händer som jag minns på de gamla skogshuggarna på ålderdomshemmet där min mor arbetade.
2012-09-26

  Ingela Svenson VIP
så kan det gå när inte haspen....
2012-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain