Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ragnar försvann.
Mysterium eller bara tom skröna, borta är han likafullt.



Jägarskröna


sur av höstluftens gråkalla dimma hade han suttit
pass med sin gamla Husqvarna i knät ända sedan
tidigt i ottan då solen färgade skogen vild av färg

nu var allting vått, tungt och kallt

den friska, klara septemberluften var avlägset
frånvarande som ett dunkande minne långt in
nånstans där den förlorat sin kraft att göra sig
vare sig mind eller riktigt glömd
dovt pulserande som begynnelsen av en ond
värk som blivit kall, ett värkande gammalt ärr


Skumsynt som han redan var i sin egen ålders
långt gångna höst tycktes all färg snart borta
helt och hållet, allt var lika grått, gråskala var
allt han kunde se, och skuggor, kontraster av
saker som varken fanns eller inte

och sömnens tunga sänken tyngde hans röda
ögonlock tills de slöt sig och mörkret sipprade
in i rockens tjocka ull, in i öronen, näsan...






Fri vers (Prosapoesi) av Gawain
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-26 19:27



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
slapp iallaflal att huggas ihjäl med en yxa, som mannen i jakttornet i Knäred häromåret; ett ännu ouppklarat mord
2012-09-26

  KrutOla
Snyggt skrönande, detta har ju höglitterära kvaliteter. Man kan tänka sig detta som inledning till en fantasy-roman i svensk landsbygdsmiljö i älgjaktens tider.
2012-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain