Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ritas "Diktarsår" rår för att denna kom till - tack, kära vän!


Sur och jävlig på blankvers


Det kanske ändå är på blankan versrad
man livet bör beskriva när det verkar
så grått och trist att inget alls kan liva
ens andar upp när Musan tagit långlov

Men nu är dags för visst program i TV
jag återkommer om så där en timma…
När Gordon svär, i blanka kök domderar
jag tacksamt glömmer nedrighet och slantbrist

Jag skiter helt i allt vad armod heter
och njuter av de kockars slit och misstag
med ugn och varor råa svårt de strävar
då ler jag så försmädligt som blott skalden

kan göra när hon skadeglädje känner -
och än en gång har ledan fått sitt respass




Bunden vers (Blankvers) av Caprice! VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-09-27 22:40



Bookmark and Share


  Ivar
Fint! :-)
2013-02-09

  Delilah Juno VIP
Milda makter... så svårt! Den versen drog blankt!
2012-09-28

  Nanna X
ja blankvers är ett tungt versmått, passar bra för klagan!
2012-09-28

    ej medlem längre
Jösses Karin!

Vad har Gordon och Annika gemensamt!? haha

2012-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP