Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland känner man sig själsligt kastrerad,
det är inget kul alls. Bara fult och vidrigt.



T-Bone är död


horbocken i mig råmar plågat där han står med
strängt utspärrade klövar i sin motgångs allra
halaste spilta hittills, där världen syns men inte
går att nå med bättre medel än syn, doft och
en hel del som kanske bäst tvivelaktig fantasi

var han en hingst hade han rest sig på starka
bakben och gnäggat så saliven flög i långa sega
trådar tvärs över åtminstone halva stallet,
stirrande full av vansinne med vild svärta i blick



Men där står han,
motad redan i spiltan,
hånad

och snart smäller slaktmasken och allt är slut






Fri vers (Fri form) av Gawain
Läst 385 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-11 20:55



Bookmark and Share


  KrutOla
Eminent skildrat, känner igen min egen spilta här...

Men! För BÖÖÖH-velen! Än är det inte dags för stutabås och slaktmask.
Om kastreringen är själslig är den i alla fall inte oåterkallelig, som vid en köttslig sådan. Rätt vad det är blir oxen en tjur. Horbockar tuktas inte så lätt, även om de tillfälligtvis kan ställas i spiltan. Inte ens hög ålder kan tukta en sådan, för då blir han bara en returbock.
2012-10-12

  lodjuret/seglare VIP
I ett amrikanskt reportage utfrågades ungdomar om var hamburgare kom ifrån och ungdomarna svarade att de kom från affären. Då fick de frågan om hur de kom till affären och det kunde de inte svara på, bara att man hittar dem i frysdisken och att de alltid kan hittas där. Så... världen är helt enkelt ett schackrutigt påskägg och ut ur en av dess luckor kliver en nisse ut och sjunger nationalsången.
2012-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain