Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kompassen har gått sönder och loggboken ligger på botten,,


Kapten Bokslut


lättar ankar från mina drömmars ändå rätt grunda
hamnbassäng för att styra ut där solen brukar gå
ner och fruktlösa planer ändå bara stöter på grund


Styr med kaptenskepsen vänd bak och fram, ensam
ut mot okända vatten farliga nog att utmana allting

för tryggheten lämnar jag gärna,
allt den givit har varit förgiftat av svek



Inte ens kölvattnet lämnar vi som spår







Fri vers (Fri form) av Gawain
Läst 341 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-10-18 03:54



Bookmark and Share


  KrutOla
Trygghet är bara en chimär.

Allt kan tas ifrån en när som helst.

Om jag inte var så feg skulle jag också segla...
2012-10-18

  lodjuret/seglare VIP
Påminner litet om Den Flygande Holländaren
Skönskrivet om möjligheternas möjlighet
att till tvångströjan kapa navelsträngen
2012-10-18

  Adagio
Odyseus i natten !! ut mot det okända !! äventyr väntar. Vackert
2012-10-18

  SatansSon VIP
Häftig dikt med surrealistiska undertoner. Kul med kaptenskepsen trots att diktarjaget är ensam på båten!
2012-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain