Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tja, vad ska man göra...


Sonettundran


Säg, kan det vara dags för ny sonett -
det surrar och det sorlar i mitt sinne
det fnurrar rätt förväntansfullt i skinne’
så kanske tiden åter blivit rätt


Om än man inte flinar alltför lett
så kliar det och viskar i mitt linne
- du har väl inte glömt ditt diktarminne
nog vet väl du hur texten får sitt bett?


Jovisst! Men ack, den lusten gått i graven
den vilar där, och glömmer vad den varit
den tarvat något särskilt på sin stråt


- Äh! ”Dä ä bar å åk” så fatta staven!
Om än du ej från högsta pisten farit
så vet du dock hur läsaren blir kåt…






Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-27 18:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En sonett mästarinna kan aldrig glömma hur man skriver slika rader ;)
Skojsigt och fyndigt Karin!
2012-10-27

  korpfjäder
Ja vad ska man göra ;)
2012-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP