Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I likgiltighetens sal

 

Andas. Tänk inte. Bara andas

 

Genom tomheten tränger fragment
sådant som ska vara förbi hittar in igen

Hårda ord från själen som långsamt
klöser bort självkänslan en liten bit  i taget

 

Nej. Sluta. Stäng in de tankarna

 

Ryckningarna kommer smygande
andetagen blir hackigare och hackigare

Paniken som stiger när luften inte
når dit den ska i tid och världen suddas ut

 

Fan. Fan. Fan. Fan. Fan

 

Och så som genom en knapptryckning
så stängs allt ner i kall huttrande likgiltighet

Ord finner sin väg till fingertopparna men
lättnaden infinner sig inte och leendet är fejkat

 

Skriv ändå. För din skull. Skriv

 

Men kommunikationskontexten
är ofullständig när turtagningen fattas

Det kommer inte komma en andratur
som bekräftar att det som sagts finns till

 

Bry dig inte. Skit i det. Det är okej

 

Genom några småjusteringar så är det nu
över och förbi utan att det ens uppmärksammats

Musiken är högljudd och texterna väcker liv
i minnen men skådespelet förblir dött i ingentinget

 

Lyssna. Fokusera på det. Lyssna nu då

 

Men med likgiltigheten vid  makten så
fortsätter blicken vara tom och opåverkad 

Smärtan rider ohämnat det inre
utan att jaget är där och ser förstörelsen

 

Kom tillbaka. Du måste. Gör något

 

Ett ögonblicks obevaksamhet och
förstörelse och likgiltighet härjar våldsamt

Men till slut återfår jaget långsamt kontrollen
och arbetet med att reparera självkänslan kan börja igen

 

 

Andas. Tänk inte. Bara andas




Fri vers (Fri form) av sockerspöket
Läst 313 gånger
Publicerad 2013-01-09 14:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar denna,vi är dåliga på att andas rätt,många av oss.
2013-01-09
  > Nästa text
< Föregående

sockerspöket
sockerspöket