Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är ej mer


Tiden som fanns

 

Det fanns en tid när dikterna var min bearbetning
då de var min räddning och på ett sätt mitt allt

Det fanns en tid när dikterna kunde fördriva mina
timmar inpå natten bara för att sömnen inte fanns

Det fanns en tid när det jag inte vågade säga kunde
skrivas ner och få komma till sin rätt ändå

 

Men den tiden finns inte mer

 

För nu finns inte utrymmet att bearbeta i stillhet
det har gått så lång tid nu så det "ska" vara över

Mina timmar behöver inte fördrivas för rutiner
ramar in dagen utan avbrott så sömnen finns nu

Jag väljer numera det som ska sägas och det som inte
sägs försvinner och glömmas bort helt enkelt

 

Men jag saknar den tiden

 

Då dikterna hade lite mer plats och betydelse
i min vardag än bara något flyktigt intresse

För jag tror att ibland behövs de fortfarande
det går väldigt mycket upp och ner emellanåt

Och jag vill skriva om det vackra och det flyktiga
om en känsla som infinner sig när den gör det

 

Inte bara tänka det




Fri vers (Fri form) av sockerspöket
Läst 318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-24 14:04



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Sitter här och klurar, petar och funderar.

Jag tänker mig som så, att här läser jag in både skrivarkramp och trygghet.

Kanske är det som så, att skrivarjaget har det numera såpass inre tryggt och stabilt, att det enkelt kan kasta iväg de där sakerna som en gång störde.

De där sakerna som en gång tvingade skrivarjaget till behovet av att skriva och läsa, ja, det finns det kanske inte längre i den djupa mån som en gång fanns - för nu är där något nytt, tryggt och stabilt, som fyller den funktionen.

Trots det trygga, så finns det ändå en viss nostalgisk saknad - vilken längtar tillbaka till den svunna tid, då nätter tillbringades både läsande o skrivande, både för sitt egna höga nöjes skull och för att bearbeta och ta del utav något.

Längtan tillbaka till vissa bitar utav det här, den finns ju i alsterjagets sista stycken, men denna längtan visar sig mer som en mjuk ömsint längtan.
2014-10-04

  Elshi
Me too Me too..
Väldigt bra skrivet, vännen
känner igen mig... kanske inte så konstigt ;)
2014-06-30
  > Nästa text
< Föregående

sockerspöket
sockerspöket