Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt skriven den 12/2 2007 © Spanaren


Insikt

När jag ser mig så här omkring så ser jag mirakulöst så förstklassiga människor
Här finns alla grupper från arbetstidens olika fantastiska välsorterande livsöden
Jag ser fattigdom och visdom blandas ihop med sorg och lycka till en kompott
Ser böjda ryggar och stela värkande leder men ändå ett hjärta så stort och varmt

Hörseln är kanske inte som förr men ändå så hörs näktergalen spela så ljuvligt
Ledsynen finns ännu kvar men ändå så ser ni alla lyckominnens lysande bilder
Böljande hårsvall har glesnat men fingrarna minns än dess tjocka granna svall
Krumpna är benen men rytmen finns fortfarande kvar i dessa sprittande fötter

Visdomen har smekt era kroppar med mjuka och vackert vävda veck från livet
Ni strålar av en insikt hur man till slut förstår att allt har en väsentlig mening
Kärleken är att aldrig glömma bort känslorna för förståelse och ljuvlig omtanke
Rikedom är inga pengar utan det är glädjen med att någon vill se det inre av dig

© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 268 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-01-16 10:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gott gottigottgott!
2013-01-27

  Chawa VIP
Grattis till din uppmärksammade fina text!!! :)
2013-01-21

  LenaJohansson VIP
fint o bra skrivet
2013-01-21

  Lynx63 VIP
Så otroligt fint skrivet, kärleken
finner vägar på finurligt sätt.
KRAM
2013-01-21

  Bo Himmelsbåge
Härlig dikt om mognande visdom!
2013-01-18

  MaRit MaRitza LöfRoos
Gillar mycket.
2013-01-18

  anits VIP
Mycket klokskap och vishet
i din fina text
2013-01-17

  Chawa VIP
Budskap till oss alla att ta till våra hjärtan...så fint!
2013-01-16

  bittemi VIP
Ja det är insidan som är det viktiga! Så fint skriver du här!
2013-01-16

  Lindha W Gustavsson
Så vackert ordat om åldrande visa människor. Läst den flera gånger!
2013-01-16

  Tino
Väldigt fint beskriver du din omgivning,
olika grupper men de delar kanske samma
historia. Det är människor du skriver om
fattig eller rik...
"Rikedom är inga pengar utan
det är glädjen med att
någon vill se det inre av dig "

Bättre kan det inte bli
2013-01-16

    ej medlem längre
Åh, vad jag tycker om den här texten!
2013-01-16

    ej medlem längre
Här finns visdom å kärlek till nästan, fint!
2013-01-16

  Lars Hedlin
Underbart skaldat GILLAS!
2013-01-16

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, så underbart skrivet...
2013-01-16

  Bibbi VIP
Njuter av denn insikt i Dina ord.
2013-01-16

  Osvalds_Dotter VIP
Vilken härlig insiktsfull text,,
visheten i våra äldre,,
de som levt ett kanske långt liv,,
en ära att få följa människor från
start till... oändligt många resor i livet,,
framåt,,

Ser verkligen skönheten i din text :)

Varm kram
2013-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren