Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Född i storm - caprinetten!


Så föddes hon ur papperskorg, en djup en
när skalden icke märkte vad som hände
att Musan givmilt sådant versmått sände
så skalden kunnat sätta nåt i strupen

Nu har det även döpts i modig bävan
det sällar sig så frankt till alla andra
på jamber vill det framåt vägen vandra
förhoppas ingen måtte detta klandra
ett utlopp blott det är för skaldens strävan

att skänka världen ännu flera alster
och även roa läsarn djupt i stolen
den late som där kisar lojt mot solen
den lata som ej knäpper på fiolen
den ivriga som plockar upp violen
och hoppas att den inte hyser kvalster

I Eols dans begynte skalden skälva
sig självgott kråma, liksom nästan råma
betedde sig en smula som en åma
befann sig strax i bävan inför koma -
att ej få se en nyfödd stadig älva

Så kom hon till och födseln var ju härlig
för Caprinette, men stormen var förfärlig!

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Caprice! VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-03 11:09



Bookmark and Share


  Nanna X
fin metadikt!
2013-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP