Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och så tre till...


Min första sonettkrans - del 2

4.
Allt bättre rimmen må i denna ringdans
som skuttar, stundom snubblar svårt, men svänger
på svansen medan skalden dystert klänger
vid versfots rytm som liknar munter swingfrans

Om skalden tar sig genom denna blingskans
och inte sig en snara gör och hänger
i taket sig och sedan dystert kränger
så vinden får ett fång för egen vingkrans…

Äh, repa mod! Du lär ju ändå finna
att rimmen snällt i kö sig gärna ställa
de fortsatt bjuda skalden vässad nylans

De känna att du är en skaldekvinna
och önska inget annat än få drälla
på raden där de hålla sig i krytrans

5.
På raden där de hålla sig i en krytrans…
Men skalden måste sova nu en stund
han kommer snart, den käre Johnny Blund
och välver över henne strax en skyskans

I morgon kväll jag återtar min loopkrans
och sätter fart mot sexans djupa grund
men ögat måste blunda en sekund
förutan minsta krav på rim och dopfrans

Vad händer då med voltan här på rad?
Den fixat har sig själv på mindre kick
den glömde dock att skaldens namn blev Lotta

Jag medger att just detta gör mig glad
fast ryggens slut nog fått ett smärtsamt stick
mot slutet av min femte… - jävla råtta!

6.
Mot slutet av min femte… - jävla råtta!
Jag trodde min förtjusning var sonetten
men denna prövning ger mig rena svetten
ty diktariden haver ingen måtta

Jag måste sova, vakna före åtta
men jamben har mig fast i menuetten
jag måste dansa klart i den baletten
fast strupen häftigt längtar något vått – aaah!

Till sängs! Till sängs! Förglöm de jamber lömska
Du kan ej skriva färdigt på direkten
om än i rimmens dans du vill dig gotta

så önskar Blunden skänka ljuvlig glömska
I morgon får du fila på konfekten…
Men nu kan kransen ligga där och krotta!






Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-20 22:05



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Du är ju bra på att hitta på nya ord som kanske hamnar hos svenska akademien till slut bevars, detta blir en fars!
2013-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP