Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter fyra och ett halv år utan drömmar - så försöker jag lära mig leva igen. Här är del 1, om längtan efter frihet.


Poetisk rehabilitering, del 1: Om frihet


Fågeln i buren som kvittrat så vackert
tystnade en dag

Omgiven utav kyla och hårda ord
får även den härdade rosen med all sin törn och prakt att vissna.

Vinden som brukade bära fågeln under dess vingar mot nya höjder har gått i stiltje.
Solen som bekymmerslöst värmde de mörkröda kronbladen är nu dold bakom moln.

Hur kan då fågeln kvittra om de blå skyarna
om vinden, om havet och om sommaren
ifall du stänger den inne?

Och hur kan den vackra rosen blomma
ifall du inte vattnar den med vänlighet
viskar ord utav behag
och beundrar den i all sin prakt?




Fri vers (Fri form) av Soessan
Läst 426 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-04 22:37



Bookmark and Share


    Player
Kul att åter läsa texter av dig! Länge sedan.
En stark text som ger uttryck för saknad.
Jag gillade uttrycket ´ifall du inte vattnar den med vänlighet´. Snyggt!
2013-07-28

  aol
så vackert ömsint skaldat här,
2013-07-09

  Annika Persson
fågeln stänger inte in något
men visar inte allt
då himlen är större än jorden
krävs betraktelse

rosens bördiga mylla har goda grannar



2013-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Soessan
Soessan