Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bagatelle amusante


Eftersom jag snart ska flytta så är det mycket skräp och bråte att bära till den närliggande sopstationen. Fram och tillbaka gång på gång. Vissa kassar får göra tjänst flera gånger. Några barn lekte i en sandlåda. När jag var på "hemväg" igen, denna gång med endast en kasse, blev jag hejdad av en tjej på sisådär en 7-8 år.

"Ursäkta! Varför rör den där kassen på sig?"

Att förklara fysiken bakom denna företeelse hade jag inte tid med. Men efter en sekund hade jag svaret:

"Det kallas medrörning."

Tjejen spärrade upp ögonen och gapade av pur överraskning, sedan slog hon handen för mun. Jag höll masken och gick vidare mot porten med ett stort leende inombords. 'Det där googlar hon nog på sen!' tänkte jag och gick in.

Sådant kan hända en helt vanlig tisdag kväll.

 




Prosa av Caprice! VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-27 20:17



Bookmark and Share


  aol
gillas vännen, kände ett stort leende,
2013-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP