Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

värdighet i sans

 

Så blev jag till slut bruten, värdighet i ett ansikte mot brunjorden, som böjer mina armar bakåt, blottar den nacke. Och hur upprätthåller man då genom det solroshjärta hos en dåre och hur;

Jag lägger mina böner där Aramis vänder svärdet mot solen, där stålet blöder över tusen dagar och stängda morgnar i en sommar med en del av tidningen lagd över ett varmt bröst. Den whiskey på klipporna får stå för det ofödda och oansvariga och kanske bjuder livet en dans till efter. Låter allt vara.

Så lätt som en fjäder byter riktning för vind. Du talar mitt språk och tiden vrider sig ur sitt skal.

Det är när jag ska återfödas som jag vänder tillbaka. Jag vill inget mer.

 

 

 

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-28 21:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
du är poet och var poet i ditt tidigare liv
2013-10-01

  Mona Nordkvist VIP
Här krävs en kommentar men jag får inte till det riktigt så jag säger bara bra text. Många funderingar.
2013-09-30

  Lars Hedlin
Du skriver med stor känsla och passion! ;)
2013-09-29

    ej medlem längre
I min läsning är det den vackra tredje strofen som är behållningen i den här texten.
2013-09-29

  Bengt H VIP
Tack för den här som föder många tangerande tankar hos mig. Jag borde ha gått och lagt mig för länge sedan men ville bara fångas lite mer av det här lyckliga uppvaknandet mellan himmel och jord.
2013-09-28
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP