Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
omskärning, beskärning, av rättighet, åsikt och knyta självförtroende i linda.


heder (våld), lilla syster, storebror








sakta flicka



sakta dig, på tå, på tå
på tå
du finns, jag lovar

även om du inte ropar
minns

när ditt mörka hår
flätades av andra flickors händer
vad hände sedan


lyssna pojke, på din syster
hör hennes ord
och bläddra


fotografier
tänk bort ord
som heder och våld

i samma mening
för de två är inte ett

lyft henne, broder
i din hand, och håll hårt
men inte för fast

så att något brister
ge henne en av dina vingar


att flyga över dig
och sprida guld


över dina dagar

ge henne, broder
känslan av värde
lika högt som ditt



böljande burka
på skolgård i skåne
under den göms en själ


syster, lilla
håll dig högt
hoppa hopprep över ord

i ett land med konstigt språk
vi har inte sanden
vi har inte doften

vi har inte elden du känner
men vi har valet

att vaka över dig












Fri vers av lyckeli
Läst 817 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2013-10-31 14:44



Bookmark and Share


  Ewa Åkerlind
vackert och starkt
2014-07-01

  Aisha VIP
väldigt fint skrivet!
2014-02-17

  Pytti
Otroligt vackert viktigt omtänksam omhuldande rader. Så glad att jag kom på att gå in och läsa dina texter igen.
2014-02-04

  Gisela Nordell
dina rader berör
mig alltid så stark
poesins nerv
vibrerar inifrån
2014-01-02

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Åh så fint diktat, varmt valda ord till viktigt budskap. Tack
2013-11-05

  Linda CH VIP
Mycket fint skrivet både i innehåll och språk.
2013-11-05

  Maria Sundelin VIP
Väldigt fin och viktigt skrivet
2013-11-05

  Maria Zena Viklund
starkt och bra
2013-11-02

  axveronika
Väldigt fin
2013-11-01

  Mona J.
Bravo! Mycket känslor här, behöver inte va en syster i burka
2013-11-01

  Ola Rydberg
Mästerverk
en dikt som borde kunna rädda liv
2013-11-01

  Lars Hedlin
Mästerligt skrivet!
2013-11-01

    ej medlem längre
fy fan va bra!Jag lovar.tres Bien.
2013-10-31

  Yrre VIP
Så bra beskrivet, talat om det hemska och det sista, ja det sista är bara ett måste.
2013-10-31

  Kim VIP
Ett så otroligt vackert slut! Att vaka över dig...
2013-10-31
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli