Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sprungen ur skrivövning med "författarkortleken" (lite modifierad.)


Tiggarens ädelsten

 

En man gick sakta ner för den lövhala backen.
Han höll handen i vänster jackficka och slöt
fingrarna varsamt runt sin ädelsten. Han kallades
för ”tiggaren” i folkmun. Hans högsta önskan var
att skriva en roman om de bortglömda
människorna. De som ingen ser men som har så
mycket att berätta. De människorna som bär
omkring 
på ädla stenar.

Tiggarens ädelsten var en vanlig gråsten, men
den innehöll all den vilja som han bar på.




Prosa av Cris
Läst 332 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-25 14:18



Bookmark and Share


  Anders Granström
Vackert, och en fin bild av att det värdefulla, är det vi själva gör det till.
2013-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Cris
Cris